måndag 24 februari 2020

Black Monday eller?

Så kom kanske verkligheten ikapp till slut med Coronaoron och frågan är väl egentligen bara hur lång tid det här nu kommer att hålla på. Jag har lika lite koll som någon annan men gissar på ett stökigt H1. Jag har legat likvid med 18% av portföljen och dessa kommer att investeras under de kommande veckorna, gissningsvis mars månad ut och så ligger jag bra positionerad för utdelningssäsongen i april-maj.

Jag har ca 10% i Savelend också. Detta är ju inte likvida medel i den bemärkelsen men det ramlar ju in lite månatligen på detta kontot. Tanken är att jag slutar spara på Savelend och när återbetalningen kommer in på kontot för jag över tills det är färdigt.

Jag gillar Savelend eller Lendify men vad jag inte gillar är två saker.

1. Inlåsningseffekten. Pengarna som är investerade är ju utlånade och du får tillbaks dessa med ränta månatligen. Aktier kan du sälja när som helst.

2. Jag gillar tanken på att leka bank men det jag inte gillar är dessa "snabblån" som man ger. Jag menar det är ju bara dom som verkligen behöver det minst som tar dessa snabblån. Att vara en del i deras kedja till fördärv känns inte så skoj ur ett etiskt och moraliskt perspektiv.

5 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar. Förhoppningsvis är det inte alltför många som använder börsen som ett casino med säkra vinster på 8% årligen. Men säker kan man inte vara.

    Jag kommer att investera kontinuerligt under ca 2,5 år nu. Planen är fram till mitten 2022. Går det ner mycket kraftigt i samband med allt detta nu aktuellt så blir det mer Q1/Q2 och mindre Q3/Q4. Har inga planer på att gå all-in snabbt. I förra veckan var jag ca 74% likvid så det finns potential att fyrdubbla portföljen.

    En fråga: Hur gör man på blogger för att få till de där flikarna du har...Start...Dividend Carpet Bombing osv ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för den första kommentaren på bloggen! :-)
      Låter som en vettig plan du har. Tror inte heller man ska vara för snabb att slänga in allt man har. Den här resan kan bli riktigt stökig.
      Jag skickar en skärmdump på hur jag har gjort till din mail adress men det finns kanske bättre sätt men funkar för mig

      Radera
    2. Oj, var jag först !! Nå du har ju inte så många inlägg ännu. Men det är ganska halvdött på min blogg också. Tror vi började samtidigt, November 2019.

      Jag skriver för mig själv, för att jag ska tvinga mig att göra det jag planerar. Annars har jag tyvärr en tendens falla in i någon slags passivitet, väntar och väntar och väntar och kommer aldrig till skott. Är inte precis någon adrenalinjunkie till min läggning-

      Skärmdump. Vilka avancerade ord du svänger dig med. Du är säkert en IT specialist som sitter och programmerar hela dagarna. Själv är jag en direkt motsats till det.

      Radera
    3. Skriver mest för min egen del och för att hålla mig till en röd tråd och inte avvika från strategin. En sorts inre dialog men offentligt på bloggen.
      Tyvärr är väl jag en adrenalin junkie då som jag vet är min akilleshäl emellanåt. Men jobbar på det och vara medveten om det är ett bra första steg.

      Skärmdump, hahaha jag där blev man avslöjad att man jobbar med IT men inte programmering. Jag skickar en ny dump till dig och jag har lagt ut en "Test" flik bara för att se och visa hur jag gjorde. Testa och återkom.

      Radera
  2. Sidorna är inga problem att skriva, och trycka på publicera. Problemet är att ingenting syns på bloggen, ingenting förändras. Det måste vara något grundläggande basic fel jag gör...kanske har jag valt en layout som inte tillåter sidor/flikar...eller något med inställningarna. Vet inte, funkar helt enkelt inte.

    Om du skriver en ny sida och publicerar den...hamnar den då automatiskt som en ny flik högst upp på din blogg ?

    SvaraRadera

En sista uppdatering?

Har inte mäktat med nån månadsuppdatering och hittar inte motivationen att uppdaterat bloggen regelbundet. Blir sporadiska inlägg fram över ...