tisdag 3 maj 2022

Månadsinlägg april 2022

En tuff månad finansmässigt till ända. Jag avviker dock inte från planen utan försöker trycka in så mycket jag kan. Pengarna ska ju inte användas förrän om 6-8 år så på med skygglapparna och kör på liksom.

Tristare är dock att bloggkollegan Northernlightinvestment fått problem med hälsan. Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka och kan köra sina lysande uppdateringar och njuta sitt otium också med den fina portfölj han har. Mina tankar till honom finns där och kikar in då och då på bloggen för att se om det finns något nytt. Håller tummarna och hoppas på en snabb recovery.


Amortering:

5000 SEK (Total skuld på huset är 2 752000 SEK och är värderat till 6M och det blir en belåningsgrad på 46%)Utdelningar under månaden:


7290 SEK (En ökning med 18% jämfört med april 2021)ISK&KF på Avanza:


741 832 SEK

Så damp vi under 750k strecket igen. Kör in lite extra sparande under maj för att göra vad jag kan för att komma över 750k. Ca 20% belåningsgrad ligger kvar under maj och sen plockar vi ner det till mellan 10-15% igen efter månaden är över.


Tjänstepension inkl IPS (IPS med fribrev):

2 028 466 SEK

En minskning med 2% eller 38173 SEK sen förra månaden. 


PPM:

834264 SEK
Ned ca 8k sen förra månaden men det visar ju bara vilket klimat vi har nu. Totalt för året ligger jag 1,1% upp och allokerad i 65% räntor just nu.

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Du gör rätt i ditt långsiktiga tänk. På med skygglapparna och fortsätt att borra, det finns inga genvägar. däremot massor av sätt att förlora pengar på så ju mindre chanser du tar under resans gång desto bättre. När du väl gått i mål kan du hålla på och kladda med ex. förhoppningsbolag men då spelar det ingen större roll om du skulle trampa på en mina.
  Kör på som du gör, jag håller mina tummar för dig!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 2. Tack PP. Man önskar bara man hade mer pengar att trycka in men det är ju som det är. Maj blir ju en fin utdelningsmånad och den bästa för året och delmål efter delmål följs upp och klaras förhoppningsvis också.

  SvaraRadera

Månadsinlägg maj 2022

 En skakig månad minsta sagt men ligger 0,64% back för året vilket ändå får ses som en framgång när man kollar på index överlag. Jag slog re...