lördag 7 mars 2020

Simmande möjligheter

Rubriken är tagen ifrån "Börssnack" med Hansen & Olavi som i mitt tycke är en av dom bästa poddarna där ute. Veckans avsnitt handlade bland annat om (förutom Corona) en titt på fiskodlingsbolagen och en intervju med en analytiker från Norge som bevakar dessa bolag. Jag har kikat en del på dessa bolag men inte hunnit få in en i portföljen ännu och just nu har dom tagit en del stryk också i börsoron så läget närmar sig.
Analytikern var generellt optimistisk på lång sikt vilket passar en utdelningsstrategiportfölj. Risker som nämndes var en eventuell "laxskatt" som kan komma. Men potentialen på uppsidan är fortsatt stor.
Personligen har jag fastnat för Mowi med över 5% i DA. Dom är ner 18% och den senaste tiden med ett P/E runt 20. En sak som är lite oroande är dock att enligt sidan på Avanza så delar man ut mer än 100% av vinsten och det känns ju inte hållbart långsiktigt.
Hur ser ni på sådana bolag och vilka är era favoriter och varför i såfall?

2 kommentarer:

  1. Intressant, det verkar finnas många att välja på. En gammal artikel, men de återfinns på Avanza. Har lagt kurslarm på några....

    https://www.privataaffarer.se/tufft-for-norska-laxaktier/

    SvaraRadera
  2. Tack för artikeln och kan nog konstatera att såna här bolag är rejält cykliska men för lång sikt så ger det ju fina tillfällen att köpa lite billigare och ändå ha en bra DA.

    SvaraRadera

En sista uppdatering?

Har inte mäktat med nån månadsuppdatering och hittar inte motivationen att uppdaterat bloggen regelbundet. Blir sporadiska inlägg fram över ...